Sonos Arc, az új prémium soundbar

A Sonos Arc térhatású és moziminőségű hangzással, Dolby Atmos támogatással, valamint hangasszisztens-funkciókkal érkezik, és a gyártó szándéka szerint új mércét jelent a prémium házimozi-hangzás területén. Megújul a Sonos Sub és a Sonos Play:5 is, a gyártó mélynyomója, illetve prémium hangszórója.

A vezeték nélküli intelligens hifirendszereket gyártó Sonos a mai napon bemutatta új prémium soundbarját. A Sonos Arc olyan szoftvervezérelt hangtechnikával rendelkezik, amely képes a drámai részletek visszaadására, kristálytiszta módon emeli ki a párbeszédeket, impresszív basszusával magával ragadja a hallgatókat, valamint támogatja a Dolby Atmos® hangzást.

A többcélú eszköz briliáns hangzást biztosít az online sorozatok és mozicsatornák, a tévéműsorok nézése során, de olyankor is, ha közvetlenül az internetről streamelünk zenéket, rádióadásokat vagy podcastokat. Az Arc önmagában is 5.0.2-es hangzást nyújt, amelyhez először felméri környezetét, majd a hátulról érkező hangokat a plafont vagy az oldalsó falakat használva veri vissza a hallgató mögé. Emellett a Sonostól megszokott módon bővíthető, illetve multiroom-rendszerbe állítható.

„Mindig azon dolgoztunk, hogy az otthonlétet élvezetesebbé tegyük nagyszerű hangzást biztosító termékeink segítségével, és az otthonnak talán még sosem volt ilyen fontos szerepe az életünkben, mint most. Az Arc úgy szólaltatja meg kedvenc műsorainkat, filmjeinket, zenéinket és előadóinkat, ahogyan korábban ez nem volt lehetséges, megmutatja, milyen elkötelezettek vagyunk a briliáns hangzás és prémium design felé, és új mércét jelent a soundbarpiacon” – emelte ki a bemutató kapcsán Patrick Spence, a Sonos vezérigazgatója.

A Sonos Arc részletei

Egyre több videóstreaming szolgáltatás támogatja a nagy felbontású hangzást, közöttük a Dolby Atmos tartalmakat. A Sonos Arc rendkívül széles színtéren adja vissza az éles és tiszta hangokat, valamint az impresszív basszust. Ehhez 11 nagy teljesítményű hangszórót használ, amelyekből 2 felfelé van irányítva a 3D hangzás érdekében. Az Oscar-díjas hangmérnökök segítségével készített eszköz szoftveresen hozzáigazítja aktuális hangprofilját a környezetéhez és az éppen lejátszott tartalomhoz, legyen az sztereó, Dolby Audio 5.1 vagy Dolby Atmos.

A Sonos alkalmazásán keresztül emellett további beállításokra nyílik lehetőség, beleértve a beszédhangok feljavítását vagy az éjjeli hangzást, amely letompítja az akciófilmek hangos robbanásait, és lehetővé teszi a tévézést akkor is, ha egy családtag már alszik a másik szobában.

A matt fekete és matt fehér színben elérhető soundbar 270 fokban görbülő hangsugárzó rácsot kapott, és nyugodt formatervével, illesztés nélküli burkolatával elegánsan illik a legtöbb szobába. Elhelyezhetjük a tv-készülék alá, vagy külön konzol segítségével a falra rögzíthetjük, majd a tévéhez HDMI eARC vagy ARC csatlakozóval lehet hozzákötni.

A Sonos új generációs S2 szoftverplatformjára épült Arcot vezérelhetjük telefonos alkalmazáson keresztül, egy tv-távirányító vagy Apple AirPlay 2 segítségével, de használhatjuk az itthon hivatalosan még nem elérhető Amazon vagy Google digitális asszisztenseket is. És ugyan a soundbar önmagában is erőteljes mozihangzást biztosít, de a még nagyobb élmény érdekében kiegészíthetjük egy Sonos Sub mélynyomóval vagy háttérsugárzóként egy pár One SL hangszóróval. Az Arc felváltja a korábbi Playbar és Playbase hangszórókat a gyártó kínálatában, és globálisan június 10-étől lehet megvásárolni.

Harmadik generációs Sonos Sub és Five

Az új soundbar mellett a Sonos két további prémium terméket mutatott be. Ezek a harmadik generációs Sonos Sub mélynyomó és a Play:5 hangszórót felváltó Sonos Five. Mindkettő megnövelt memóriával és gyorsabb számítási teljesítménnyel érkezik, és az elődjeiktől megszokott magas minőségű hangzást nyújtják.

A Sonos Sub régóta a vezeték nélküli mélynyomók kínálatának egyik kedvence. Noha a Sonos hangszórók önmagukban is nagyszerűen szólaltatják meg a mélyhangokat, a Sub hozzáadásával tovább lehet optimalizálni az alacsony frekvenciás hanghullámok visszaadását a gazdagabb, drámaibb hangzás érdekében. Az új Sub ugyanazt az ikonikus formatervet és merész hangzást kapta, mint elődje, és fekete, valamint fehér színben is elérhető.

A Sonos legerőteljesebb hangszórója, a Sonos Five ugyanazzal az akusztikus felépítéssel érkezik, mint elődje, és sokoldalúan illik bármilyen környezetbe. Fektetve önálló hangszóróként használható, ha pedig elképesztően részletes sztereó hangzást szeretnénk, párba állítva függőlegesen helyezhetjük el. A Sonos Five line-in bemenetének köszönhetően kitűnő választás lehet a vinillemezek lejátszásához is. A hangszóró elérhető lesz fekete színben fekete ráccsal, de most először fehér színben fehér ráccsal is.

A Sonos Arc várható fogyasztói ára Magyarországon 319 990 forint, a Sonos Sub 284 990 forintos, a Sonos Five pedig 205 990 forintos áron kerül a boltokba. Mindhárom termék előrendelhető a Sonos weboldalán, és elérhető lesz a budapesti Mammutban található Media Marktban, az Extreme Digital és az Extreme Audio üzleteiben, valamint a Media Markt, az Alza és Mall.hu webáruházaiban.

Új szoftverplatform

Június 8-tól a Sonos felhasználói letölthetik az új Sonos alkalmazást, amely már vezérli a most bemutatott hangszórókat – az Arc, a Five és a harmadik generációs Sub csak ezzel a platformmal lesznek kompatibilisek.

A szoftveres fejlődés hátterében a magasabb felbontást, és így nagyobb zenei élményt nyújtó technológiák támogatása áll, de a gyártó fejlesztette a biztonságot, valamint a könnyebb használhatóság érdekében a kezelőfelületet is. Az új felületen egyszerűbbé válik majd többek között a tartalmak keresése, a hangerő szabályozása, és a többszobás zenei élmény növelése érdekében a szobákat csoportokba lehet rendezni és menteni. Az új szoftver automatikusan elérhető lesz minden Sonos-felhasználó számára, és a frissítéssel nem vesznek el az elmentett kedvencek, szolgáltatások és beállítások sem.

Hivatalos sajtóanyag

Ez cikk egy sajtóanyag, amit nem a Designemy szerkesztősége írt, hanem az adott márka ügynöksége juttatott el hozzánk. Az ilyen anyagokat változtatás nélkül közöljük. 

Ha Te is szeretnéd megjelentetni sajtóanyagodat, ami természetesen kapcsolódik a kreatív szakmához, akkor azt küld el számunkra. Köszönjük!

Sajtó

További sajtóanyag