PocketBook InkPad Color: nagy, színes, és a képregényeket is támogatja

Megérkezett a világ első 7,8 colos E Ink Kaleido™ kijelzővel felszerelt színes e-book-olvasója, amely támogatja a digitális képregényeket, Bluetooth csatlakozási lehetőséget kínál és képes a hanglejátszásra is. A PocketBook InkPad Color nagyméretű kijelzője az E Ink új, színes technológiáját használja, amelynek köszönhetően mindenféle tartalom olvasására alkalmas az egyszerű, fekete-fehér könyvektől kezdve a színes képregényeken, gyermekkönyveken, üzleti irodalmon keresztül a magazinokig.


Elektronikus és színes, egy új korszak kezdete

 Az előző generációs E Ink Print Color technológiához képest az új E Ink Kaleido™ előrelépést jelent, ez a kényelmes és biztonságos színes olvasás következő lépcsőfoka. Az új PocketBook InkPad Color kijelzője 4096 szín és azok árnyalatainak megjelenítésére képes. A színszűrő új mintája növeli a színek fényerejét és szaturációját, míg a fehér háttér a korábbinál fehérebbé vált. A technológia lehetővé teszi a kényelmes, szemet kímélő olvasást, nem tükröződik rajta a napfény és hihetetlenül energiatakarékos. A nagy felbontású (1404×1872) kijelzőnek és a 300 DPI-s felbontásnak hála a fekete-fehér szövegek tisztasága továbbra is tökéletes.


Kiegészítő elülső megvilágítás
 

A szembarát elülső megvilágítás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen fényviszonyok között, a nap bármelyik szakában olvashassanak a készüléken, de ezen felül egy másik kulcsfontosságú funkciót is betölt a színes kijelzővel felszerelt e-olvasók esetén. Az új E Ink Kaleido™ technológia a monokróm panel és a színszűrő egyedi kombinációját használja, amely egy hűvös, árnyalt színt biztosít az elektronikus oldalaknak, emellett az elülső megvilágítás még a legalacsonyabb fényerősség esetén is segít optimalizálni a kijelző teljesítményét.


A hangoskönyvek rajongói is szeretni fogják
 

A PocketBook InkPad Color hat népszerű audioformátumot képes lejátszani (M4A, M4B, OGG, OGG.ZIP, MP3 és MP3.ZIP), ez pedig nagyszerű hír azoknak, akik szívesen hallgatnak hangoskönyveket is. A felolvasás funkció szintén említést érdemel: a készülék bármilyen írott szöveget képes felolvasni 16 nyelven (a magyar egyelőre nem támogatott). Bluetooth segítségével csatlakoztatni lehet vezeték nélküli fejhallgatóhoz vagy akár az autó kihangosítójához, így könyvet hallgathatunk házimunka vagy vezetés közben is.


23 támogatott formátum

A hangformátumokon felül az eszköz 19 könyv- és 4 grafikus formátumot támogat. Ez garantálja  a kényelmes kezelést anélkül, hogy konvertálni kellene a különböző könyveket, magazinokat, képregényeket. A PocketBook InkPad Color 16 GB-os belső tárhellyel rendelkezik, amely a microSD-foglalat segítségével további 32 GB-tal bővíthető, így az eszközön elegendő hely van egy nagyobb könyvtár tárolásához. További előnye az USB-C csatlakozó (USB 2.0 szabvány), amelyen keresztül tölteni lehet, illetve a tartozékként biztosított 3,5 mm-es jack átalakító a fejhallgató csatlakoztatásához.


Pehelysúlyú és elegáns
 

A nagy kijelző ellenére a PocketBook InkPad Color mindössze 225 g-ot nyom, amivel a világ egyik legkönnyebb 7,8 colos e-book-olvasója, és így a napi ingázás során sem húzza le a táskát vagy hátizsákot. Elegáns formájával és Moon Silver névre keresztelt szürke színével kiemelkedik a kínálatból. A készülék várhatóan 110-120 ezer forint közötti áron kerül majd a boltokba.

Technikai specifikáció:

 

Kijelző típusa Új E Ink Kaleido™
Kijelző felbontása 1404 × 1872 (szürkeárnyalat)
468 x 624 (színes)
Kijelző mérete 7,8” (19,8 cm)
DPI 300 (szürkeárnyalat)
100 (színes)
Színmélység 16 (szürkeárnyalat)
4096 (színes)
Érintőképernyő Kapacitív (többpontos)
Elülső megvilágítás Igen
Processzor Kétmagos (2×1 GHz)
RAM 1 GB
Belső tárhely 16 GB
Akkumulátor 2900 mAh (Li-Ion polimer)
Gyorsulásérzékelő Igen
Fedélnyitás-érzékelő Igen
Wi-Fi Igen
Bluetooth Igen
USB-kimenet USB – C
Bővíthető memória microSD (max. 32 GB)
Platform (operációs rendszer) Linux 3.10.65
E-könyv formátumok (konvertálás nélkül) ACSM, CBR, CBZ, CHM, DJVU, DOC, DOCX, EPUB, EPUB(DRM), FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PDF (DRM), PRC, RTF, TXT
Képformátumok JPEG, BMP, PNG, TIFF
Hangformátumok MP3, OGG (USB-C adapteren és Bluetooth kapcsolaton keresztül)
Hangoskönyv-formátumok M4A, M4B, OGG, OGG.ZIP, MP3, MP3.ZIP (USB-C adapter és Bluetooth segítségével)
Felolvasás Angol (a pocketbook.ch oldalon további 15 nyelv tölthető le ingyenesen)
Szótárak ABBYY Lingvo® szótárak (24 nyelvkombináció), angol-német, Webster’s Dictionary 1913
Online szolgáltatások PocketBook Cloud, ReadRate, Dropbox PocketBook, Send-to-PocketBook
Alkalmazások Book store, Library, Dictionary, Browser, Audio Books, Music player, Gallery, Calculator, RSS News, Notes, Chess, Klondike, Scribble, Sudoku
Méret 195 x 136,5 x 8 mm
Súly 225 g
Kapható színek Moon Silver
A csomag tartalma E-book-olvasó, USB -C kábel, USB-C hangátalakító, gyors üzembe helyezési útmutató, garanciatájékoztató

Hivatalos sajtóanyag

Ez cikk egy sajtóanyag, amit nem a Designemy szerkesztősége írt, hanem az adott márka ügynöksége juttatott el hozzánk. Az ilyen anyagokat változtatás nélkül közöljük. 

Ha Te is szeretnéd megjelentetni sajtóanyagodat, ami természetesen kapcsolódik a kreatív szakmához, akkor azt küld el számunkra. Köszönjük!

Sajtó

További sajtóanyag