Open App – Innovatív okoseszköz alapú megoldás

Magyarázkodás az Open App szemüvegén keresztül, avagy mit érez egy házigazda, miközben várja a vendégeit, gondosan megterítve az asztalt s próbál felkészülni minden vendég igényre. 

„UI” azaz User interface, jelenti mind azt, amit a felhasználó lát a képernyőjén, miközben próbál eligazodni a neki szánt információk között. Manapság megszerezni egy felhasználó figyelmét pár másodperc erejéig a legnagyobb kihívás, megszerezni, mert szeretnénk, ha a mi felületünket használnák. Mi tudjuk, hogy jó és jól működik, de erről meg kell győzzük a programunk felhasználóit. Mi több meg kell győzzük a partnereinket, hogy az ő partnereik a végfelhasználók is ezt szeretnék látni. Minden pixel fontos, hogy mi kerül rá, hogy mit hová teszünk, hogy miből mennyit, mekkorát s milyen színűt helyezünk el egy nagyobb tenyérnyi felületre. Közben minden olyan gyorsan változik ebben a világban, mint az időjárás. Csak rohan a fejlesztő a trendek után. De nem csak a trendek váltják egymást villám gyorsan, hanem az igények is, kellenek az új funkciók, cseréljük a régit, ez újabb gombokat, szöveg dobozokat eredményez, ami borítja a megjelenést, a képernyőméretet és a backendet is. S akkor még nem esett szó a környezet állandó változásáról, ami számunkra harmadik fél, mint, számviteli változások, bank rendszeri követelmények ezeket is fejlesztés kell kövesse.  Szóval ugorhatunk neki ismét. 

Az Open App-al végig döcögtünk – milyen ide nem illő kifejezés a számítástechnika világában, viszont ez írja le legjobban az érzést, hogy mialatt kitalálod és elkészül, azalatt csak azt érzed, hogy már nem elég s mindenki fénysebesen halad el melletted – a szokásos úton, fogalmaztunk üzleti elvárást, aztán fejlesztőkkel logikai útvonalat adtunk hozzá, ebből született egy drót váz, majd abból milliónyi teszt program, arra ráhúztak egy UI ruhát, itt ott igazítottak és már meg is született az, amit éppen újra varrunk. Akkora a tolongás az enyémet használd piacon, hogy nem elég valaminek jónak lenni, hanem roppant fontos, jónak is kinézni. Feltelepítik majd egy kattintással lekerül a tenyérnyi képernyőről Tiszavirág életűvé zsugorítva a sok mérnöki órát, ha a boszorkánykonyha valamelyik komponense sántít. 

Véleményünk szerint a sikeres történethez kell egy vízionalista, aki meglátja a felmerülő igényt, igény nélkül nehéz keresletet támasztani – persze van sok ellenpélda, na ők a szupervízionalisták. Majd kell valaki, aki ezt a víziót megfogalmazza és valóságba önti. Neki pedig kell valaki, aki annak tudója, hogy a felhasználók, értsd az előző kettőn kívül szinte mindenki kedveljék azt. Ez a felhasználói felület és a felhasználói élmény. Így áll össze az a vendégváró asztal, ami első pillantásra is azt kell sugallja, ne, ez jó lesz, már várom, hogy helyet foglaljak, ilyen kezdettel bizton az étek is fenséges lesz. 

Az Open Appnál épp újra terítjük az asztalt. A felhasználóink igényei, a partnereink igényei gyorsabb, egyszerűbb műveleteket kívánnak. Amihez eddig 4 lépésben jutottak el, most legyen csak kettő. Viszont elvárás, hogy minden partner differenciáltan lássa a felületet, így az eddigi egyszerűbb, lineáris logikai vonal, most bonyolultabb több szinten szétágazó szerkezetűre vált. Fontos ezek ellenére, hogy minden képernyő kocka, amit lát a felhasználó, egységes legyen, tudja, hogy miben van, mit merre talál vagy kell, hogy találjon. Ettől reméljük, hogy még több vendéget láthatunk tenyérnyi képernyőnk felett és a régiek is elégedettek maradnak. 

Hivatalos sajtóanyag

Ez cikk egy sajtóanyag, amit nem a Designemy szerkesztősége írt, hanem az adott márka ügynöksége juttatott el hozzánk. Az ilyen anyagokat változtatás nélkül közöljük. 

Ha Te is szeretnéd megjelentetni sajtóanyagodat, ami természetesen kapcsolódik a kreatív szakmához, akkor azt küld el számunkra. Köszönjük!

Sajtó

További sajtóanyag

A PocketBook Era mától elérhető a magyar kereskedőknél.

A PocketBook Era megérkezett a boltokba

Az új csúcsmodell beépített hangszórót, hangoskönyv-támogatást és szövegfelolvasási funkciót, Bluetooth modult, továbbfejlesztett karcállóságot és IPX8 vízállósági besorolást is kapott.