Mutasd a lakásod, megmondom, ki vagy!

A lakókörnyezet elrendezése és az ott található berendezési tárgyak akár egy egész élet történetét elmesélhetik. A belsőépítészeti megoldások és a lakásban található különböző formák kifejező ereje kiemelten fontos a felhasználóknak, a Samsung tervezői pedig úgy alkották meg a legújabb csúcsprojektort, hogy a mindennapoknak és a legtöbb otthonnak is természetes része lehessen.

A Samsung első, tervezőművészek által megálmodott készüléke a 2016-os The Serif televízió volt, ennek dizájnfilozófiája azóta is felfedezhető a vállalat Lifestyle termékeiben. A The Frame modellek keretes kialakítása például a valódi műalkotásokhoz hasonlóan emeli a helyiségek fényét és a sorozat legújabb tagja, a The Premiere is ezt az utat követi.

A projektor tervezésekor a Samsung szakemberei nemcsak az eszköz működési elvét, hanem a felhasználók szokásait is figyelembe vették. A Premiere kialakítása így inkább egy dísztárgyra emlékeztet, amely akkor is új színt hoz a lakásba, amikor nincs bekapcsolva.

Nagyszerűen illeszkedik az otthoni környezethez

“A Premiere a nappali vagy a hálószoba központi eleme lehet, akárcsak a hagyományos tévék, hiszen ezt a készüléket is a felhasználók átalakuló igényei alapján alkottuk meg” – mondta el Sungil Bang, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának terméktervezője. A felhasználók ma már nem csak alkalmanként használják a nagyméretű kijelzőket, ezért a Premiere-t is úgy tervezték, mint a televíziókat, hogy mindig használatra készen álljon az élettér központjában. A készülék elsődleges célja, hogy házimozirendszerként működjön, formatervezése azonban lehetővé teszi, hogy ennél sokkal többet adjon hozzá a belső tér kialakításához.

“A Premiere egy prémium berendezés, amely a legújabb technológiákkal készül – tette hozzá a dizájner, Jigwang Kim. – A különleges moziélmény ellenére a hagyományos projektorok bizonyos felhasználók számára kevésbé lehetnek vonzók, hiszen kialakításukkal és működésükkel elrontják a lakásbelső összhangját. Hosszú tervezési folyamat eredményeként alakítottuk ki a Premiere kinézetét, hogy az a valódi lakásokban is könnyen megtalálja a helyét és szinte eggyé váljon a környezetével.” A folyamat eredményeként a Samsung szakemberei olyan anyaghasználat, megjelenés, szín és méret mellett döntöttek, amely könnyedén beilleszthető a felhasználók otthonába.

A mindennapi élet ritmusára tervezve

„A tervezés során kiemelten figyeltünk arra, hogy a formatervezés természetessége hozzájáruljon a The Premiere felhasználói élményéhez. – hangsúlyozta Junpyo Kim, a tervezőcsapat tagja. Annak érdekében, hogy a külső megjelenés tükrözze a termék egyszerű és felhasználóbarát kezelhetőségét, a tervezők folyamatosan szem előtt tartották a felhasználók mindennapos szokásait. Egy olyan kifinomult készülék mellett, mint amilyen a The Premiere, a felhasználóknak nem szükséges olyan előkészületeket végezni a mozidélután előtt, mint a függöny elhúzása, kiegészítő felszerelések vagy külön hangszórók beszerzése.

„Biztosak akartunk lenni abban, hogy a készüléket bárki képes lesz könnyen használni, és nem szükséges a környezetüket a termékhez igazítani – emelte ki Byungwook Kang, tervező. – Ezt a szándékot a tervezési folyamat minden szakaszába belefoglaltunk, így az új technológiák mellett ez az, ami a legjobban jellemzi a Premiere által kínált felhasználói élményt.”

Élletel teli színek, akár nappali megvilágítás mellett is

A kiváló képminőség az egyik legfontosabb előfeltétele a nagyképernyős (akár 130 colos) moziélményeknek. A Premiere esetében az élénk színek és a fényerő lehetővé teszik, hogy a felhasználók akár napközben, természetes fény mellett, éles szögből is nézhessék kedvenceiket a projektorral. A készülék háromcsatornás lézer egysége és HDR10+ technológiája kiemelkedő színhűséget biztosít. A 2.800 ANSI lumenes fényerőnek köszönhetően a külső fény nincs hatással a látványra. Mindezek a technológiák a gondos tervezésnek köszönhetően kompakt formában találhatók meg a Premiere-ben, így a felhasználók otthonában szinte bárhol felállítható.

Lenyűgöző hangzás, integrálva

A megfelelő hangzás nélkül szintén nehéz elképzelni a kiemelkedő házimozi élményt. A projektorokra szerelt hangszórók teljesítménye általában nem elegendő a magával ragadó filmélményhez, a felhasználók ezért legtöbbször extra hangszórókat kell szerelnek fel. A Premiere egy teljesen új szintet képvisel hangminőség terén. A Premiere beépített hangszórója mélyhangsugárzóval és Acoustic Beam térhangzással is rendelkezik és a készülék bal és jobb oldalán, 44 audio nyíláson keresztül bocsát ki hangot, hogy valóban három dimenziós hangélményt teremtsen. A projektor Acoustic Beam technológiáját a fúvós hangszerekhez hasonlóan építették, a hanghullámok hosszú csöveken található nyílásokon át távoznak, így hoznak létre gazdagabb és mélyebb hangot.

A Premiere-t úgy tervezték, hogy könnyedén belesimuljon a környezetébe. A Samsung tervezői csapata azért hozta meg ezt a döntést, hogy olyan terméket készítsen, amely jól működik a tényleges helyzetekben, miközben a valós preferenciáknak és a környezetnek megfelelően érti meg felhasználóit.

Hivatalos sajtóanyag

Ez cikk egy sajtóanyag, amit nem a Designemy szerkesztősége írt, hanem az adott márka ügynöksége juttatott el hozzánk. Az ilyen anyagokat változtatás nélkül közöljük. 

Ha Te is szeretnéd megjelentetni sajtóanyagodat, ami természetesen kapcsolódik a kreatív szakmához, akkor azt küld el számunkra. Köszönjük!

Sajtó

További sajtóanyag