Hordozható T7 Touch SSD a Samsungtól

A Samsung bemutatja legújabb külső meghajtóját, a Portable T7 Touch SSD-t, amely a kompakt kialakítás mellett a második generációs USB 3.2 technológiával az elérhető legmagasabb átviteli sebességet is biztosítja a felhasználóknak. Az eszköz a beépített ujjlenyomat-olvasónak köszönhetően új szintre emeli az adatbiztonságot.

„A felhasználóknak, akik a munka és magánélet között nem húznak éles határt, fontos, hogy a különféle tartalmakat és egyéb anyagokat biztonságban szállíthassák magukkal, bármerre is menjenek – mondta Dr. Mike Mang, a Samsung memória üzletág márka- és termék csapatának alelnöke. – A T7 Touch SSD-be tervezett ujjlenyomat-olvasónak köszönhetően a felhasználók adatai biztonságban vannak, és azokat iparági szinten is kiemelkedő sebességgel vihetik át más eszközökre a kompakt adattárolóról.”

A Samsung legújabb SSD-je a profik és az átlagfelhasználók számára egyaránt kiváló megoldást jelent. A T7 Touch elegendő tárhelyet biztosít nagy méretű képek, játékok, 4K vagy 8K felbontású videók tárolására akár PC-n, tableten, okostelefonon vagy játékkonzolon[1]. Ellenálló kialakításának köszönhetően a felhasználók bárhová magukkal vihetik az adataikat[2].

A T7 Touch jelentős sebességnövekedést ér el a korábbi adattárolási megoldásokhoz képest. Az 1 050 MB/s-os olvasási- és 1 000 MB/s-os[3] írási sebességnek köszönhetően a készülék közel kétszer olyan gyors, mint az előző generációs T5 és akár 9,5-szer gyorsabb, mint a legtöbb külső HDD[4]. Ezen felül az új eszköz képes a maximális sebességét NVMe felületekkel is elérni.

A T7 Touch az egyik első beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkező Samsung SSD, amely jelszavas védelemmel és AES 256 bites hardveres titkosítással is elősegíti az adatok biztonságát. Az eszközön található Motion LED szenzor fényeivel a felhasználók könnyedén ellenőrizhetik az SSD aktuális státuszát. A jelentősen megnövelt sebesség, a hardveres fejlesztések és a szilárd fém keret ellenére az eszköz súlya mindössze 58 gramm. A Samsung T7 Touch innovatív megoldásait a 2020-as CES Innovációs Díjjal is elismerték.

A fekete és ezüst árnyalatokban elérhető T7 Touch 500 GB-os, 1 TB-os és 2 TB-os verzióban érkezik, így könnyen alkalmazkodik a különböző felhasználói igényekhez. A széleskörű alkalmazhatóságot segíti, hogy az SSD-hez USB C-to-C és C-to-A kábel is tartozik, és Windows mellett Macen és Android rendszerrel is használható.

Az eszköz ajánlott fogyasztói ára 59 990 Ft az 500 GB-os, 79 990 Ft az 1 TB-os, és 149 990 Ft a 2 TB-os SSD esetén, amelybe 3 éves limitált garancia is beletartozik.

A T7 Touch Magyarországon 2020. január 26-tól érhető el. A T7 Touch bemutatóját követően a második negyedévben várható a hordozható T7 SSD megjelenése is. Az új eszközökről további információ a samsung.com/ssd weboldalon érhető el.

Samsung T7 Touch és T7 Portable SSD termékjellemzők

Kategória Samsung hordozható SSD T7 Touch Samsung hordozható SSD T7*
Kapacitás 2TB/1TB/500GB
Interfész  visszafele kompatibilis USB 3.2 (Gen 2, 10Gbps)
Méretek 85 x 57 x 8.0mm (3.3 x 2.2 x 0.3 inches)
Súly 58 gramm (2.0 oz)
Átviteli sebesség akár 1,050 MB/mp
UASP Mód Támogatott
Titkosítás AES 256-bites hardveres adat titkosítás
Biztonság jelszavas védelem S/W

ujjlenyomat-olvasó

jelszavas védelem S/W
Szoftver Samsung Portable SSD Software 1.0[5]
Tanúsítványok CE, BSMI, KC, VCCI, C-tick, FCC, IC, UL, TUV, CB
RoHS megfelelés RoHS2
Színek Fekete & Ezüst TBD
Kapcsolódás USB type-C-to-C, USB type-C-to-A
Jótállás Három (3) év limitált jótállás[6]

*A T7 2020 második negyedévében lesz elérhető.

[1] A kompatibilitás a csatlakoztatott eszköz konfigurációjától függően változik. Egyes operációs rendszerek esetében a T7 Touch formázása szükséges. A kompatibilis eszközök listája a www.samsung.com/support weboldalon érhető el.

[2]  Az eszköz két méter magasságból való leejtésnek áll ellen a belső, ellenőrzött körülmények között végzett ejtési tesztek alapján

[3] A teljesítmény a csatlakoztatott eszköz konfigurációjától függően változhat. A maximális olvasási- és írási sebesség eléréséhez a csatlakoztatott eszköznek és a csatlakozásnak támogatnia kell a második generációs USB 3.2 technológiát és az UASP módot.

[4] Belső teszt alapján, egy 1 TB Samsung (HX-MTD10EA) HDD-hez képest. Teszt konfiguráció: ASUS Z370 ROG MAXIMUS X APEX (USB 3.2 Gen 2 Type-C), Intel(R) Core i7-8700K CPU @ 3.70GHz (Coffeelake), OS-Windows 10 RS6

[5] A szoftver Windows 7 vagy újabb, Mac OS X 10.10 vagy újabb, és Android 5.1 (Lollipop) vagy újabb rendszerrel működik. A régebbi Windows, Mac és Android verziókon a támogatás nem biztosított.

[6] A Samsung Electronics nem felelős semmilyen veszteségért, beleértve, de nem kizárólagosan az adatvesztést, egyéb információ elvesztését, vagy ebből következő bevétel és nyereség kiesést. A jótállásról további információ a www.samsung.com/portable-ssd weboldalon érhető el.

Hivatalos sajtóanyag

Ez cikk egy sajtóanyag, amit nem a Designemy szerkesztősége írt, hanem az adott márka ügynöksége juttatott el hozzánk. Az ilyen anyagokat változtatás nélkül közöljük. 

Ha Te is szeretnéd megjelentetni sajtóanyagodat, ami természetesen kapcsolódik a kreatív szakmához, akkor azt küld el számunkra. Köszönjük!

Sajtó

További sajtóanyag