Designer körkép 2019 – Eredmények III.

Már a harmadik blokknál járunk a Designer Körkép 2019 eredményeit tekintve. Ha lemaradtál volna a korábbiakról, akkor azokat a Designer körkép 2019 – Eredmények I. és a Designer körkép 2019 – Eredmények II. cikkekben tudod elolvasni. A 3. blokk a szolgáltatásokról szól, kíváncsiak voltunk, hogy milyen szolgáltatásokat vesznek igénybe a designerek a munkájukhoz.

Az biztosan kijelenthető, hogy a kitöltők kicsit több mint felének nincs Adobe Cloud előfizetése, tehát lehet hogy még a korábbi dobozos verziókkal dolgoznak, vagy más szoftverekkel. A fotók használata is érdekes eredményt hozott, ugyanis az egyharmaduk egyáltalán nem használja a fizetős stock fotós oldalakat, de a másik harmaduk a Shutterstockot részesíti előnyben. Az ingyenes vonalon a Freepik nyert 26, 6%-al, de a többi nagy is 20% körül osztozott (Unsplash, Pixabay, Pexels). Fontokat a legtöbben a Google Fonton keresnek, felhőalapú tárhelynek pedig a Google Driveot használják. Inspirálódni a Behance-en szoktak 23,9% arányban, a második helyre a Pinterest ért be.

Ami nagyon meglepő volt, hogy több mint 55%-nak nincs saját weboldala. Viszont munkaközben majdnem a 90%-a hallgat zenét, szinte 30-30%-ban fej vagy füllhallgatóval, és Spotify-ra vannak előfizetve 42%-os arányban.

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Hamarosan jelentkezünk a negyedik blokk eredményeivel is, ami a „Perifériák” blokk volt.

Hivatalos sajtóanyag

Ez cikk egy sajtóanyag, amit nem a Designemy szerkesztősége írt, hanem az adott márka ügynöksége juttatott el hozzánk. Az ilyen anyagokat változtatás nélkül közöljük. 

Ha Te is szeretnéd megjelentetni sajtóanyagodat, ami természetesen kapcsolódik a kreatív szakmához, akkor azt küld el számunkra. Köszönjük!

Sajtó

További sajtóanyag