A Xiaomi 12 széria újraértelmezi a “zászlóshajó” fogalmát

Budapest, 2022. március 16. – A Xiaomi bemutatta vadonatúj készülékcsaládját, a Xiaomi 12-t, amely három úttörő készüléket jelent: a Xiaomi 12 Pro-t, a Xiaomi 12-t és a Xiaomi 12X-et.

A sorozatot úgy tervezték, hogy modern videóstúdióként és szórakoztató központként is működjön: a Xiaomi 12 széria lenyűgöző AI algoritmus fejlesztéseiben, kiemelkedő processzor-teljesítményében és sokoldalú használhatóságában egyaránt.

Filmszerű felvételek – bármikor

A Xiaomi 12 széria lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy stúdió minőségű felvételeket készítsenek függetlenül a forgatókönyvtől, a sokszor kihívást jelentő fényviszonyoktól vagy a mozgó tárgyaktól. Mindhárom telefon büszkélkedhet a sokoldalú felvételkészítéshez tökéletes, hármas kamerarendszerrel, amelynek sztárja a hatalmas, 50 megapixeles nagylátószögű főkamera, a Xiaomi 12 Pro és a Xiaomi 12 esetében 8K felbontással.

A Xiaomi 12 Pro korszerű, 3 db egyenként 50MP-es kamerákból álló kameraszigete az élvonalbeli Sony IMX707 ultranagy főérzékelőjével kiemelkedő teljesítményt nyújt. Ez a szenzor nagy mennyiségű fényt képes befogni, gyorsabb fókuszálási sebességgel és nagyobb színhelyességgel segíti a fejlett képalkotási folyamatokat. A Xiaomi 12 és a Xiaomi 12X 13MP-es ultraszéles látószögű, valamint 5MP-es telemakró kamerája lehetővé teszi, hogy több különböző perspektívából készíthessük el felvételeinket.

A lenyűgöző hardveren túl a Xiaomi 12 Pro és a Xiaomi 12 a Xiaomi AI-algoritmusait is továbbfejleszti. Ezek az innovációk minden eddiginél könnyebbé teszik a felhasználók számára, hogy akár gyenge fényviszonyok vagy mozgó témák esetén is úgy rögzítsék a pillanatot, ahogyan szeretnék. A Xiaomi ProFocus intelligens módon azonosítja és követi a tárgyakat, segít elkerülni a felvételek elmosódását mozgó vagy fátyolos témák esetén. A fejlesztések közé tartozik a szemre és arcra történő, automatikus élességállítás képessége is. Az Ultra Night Video funkcióval, amely a Xiaomi saját fejlesztésű algoritmusait is felhasználja, még extrém gyenge fényviszonyok mellett is hangulatos, atmoszférát teremtő, minden eddiginél tisztább felvételeket tudunk rögzíteni.

A mindhárom készüléken elérhető One-click AI Cinema számos kreatív lehetőséget kínál látványos videók szerkesztéséhez, például a Parallel World, a Freeze Frame Video vagy a Magic Zoom módokat.

Kiemelkedő feldolgozási képesség, példátlan teljesítmény és energiahatékonyság

A zászlóshajó-élményhez zászlóshajó-teljesítményre van szükség. A Xiaomi 12 sorozat fejlett Qualcomm® SnapdragonTM mobilplatformokkal rendelkezik, a Xiaomi 12 Pro és a Xiaomi 12 pedig Snapdragon® 8 Gen 1 processzorral büszkélkedhet – ez a Qualcomm legfejlettebb terméke. A 4 nm-es eljárással készült processzor 30%-kal növeli a GPU grafikus megjelenítési képességeit és 25%-kal az energiahatékonyságot az előző generációhoz képest1. Eközben a Xiaomi 12X-et a kiemelkedő, 5G képes processzor, a Snapdragon® 870 hajtja a zökkenőmentes mindennapi használat érdekében. Mindhárom készülék UFS 3.1 betöltési és adatátviteli sebességgel, valamint LPDDR5 RAM memóriával rendelkezik, amely akár 6400 Mbps sebességet is biztosít.

Az optimális élmény érdekében a Xiaomi 12-es sorozat nagy teljesítményű hűtőrendszerrel rendelkezik, amelyet egy hatalmas párakamra és több réteg grafit is erősít.

Xiaomi 12

Teljeskörű szórakozás

Hogy maximális szórakozási élményt nyújtson, a Xiaomi 12 széria nem csak a pillanatok rögzítésénél, de a felvételek újraélésénél is rendkívüli részletességet biztosít.

Mindhárom készülék élénk megjelenítést kínál a DisplayMate által A+ minősítésű, TrueColor támogatással bíró, AMOLED Dot kijelzőn. Nyugodtak lehetünk, a kijelző karcálló Corning® Gorilla® Glass Victus® üveggel rendelkezik, és támogatja az iparágban vezető képalkotási technológiájú Dolby Vision®-t, amely élénk színekkel és részletekkel kelti életre a tartalmakat. A Xiaomi 12-es sorozat támogatja a HDR 10+ technológiát is. A Xiaomi 12 Pro pedig rendelkezik SGS Eye Care Display tanúsítvánnyal, ami biztosítja, hogy a felhasználó szemének egészsége a nagyobb igénybevételek alatt is biztosítva legyen.

A Xiaomi 12 Pro újraértelmezi a kiemelkedő kijelző fogalmát zökkenőmentes megjelenítéssel, görgetéssel, lapozással és csúsztatással. A készülék rendkívül energiatakarékos, 6,73 hüvelykes WQHD+ kijelzője az AdaptiveSync Pro-t kihasználva intelligensen állítja be a dinamikus LTPO megjelenítést 1Hz és 120Hz között az aktuális tartalom alapján.

A Xiaomi 12 és a Xiaomi 12X a Xiaomi eddigi legszínesebb okostelefon-kijelzőjét kínálja, több, mint 68 milliárd színnel a 6,28 hüvelykes Full-HD+ kijelzőn. Mindkettő rendelkezik a 120Hz-es AdaptiveSync funkcióval, így lenyűgözően nagy felbontású, élénk és villódzásmentes kijelzőt biztosít, ami minden részletet közvetít.

Egyetlen moziélmény sem lehet teljes profi hangzás nélkül. A Xiaomi 12 széria Harman Kardon hangrendszerrel rendelkezik, és Dolby Atmos® által támogatott, magával ragadó hangélményt nyújt, részletgazdag, tiszta és valósághű térbeli hangzást biztosít minden tevékenységhez. A Xiaomi 12 Pro négy hangszórója – amelyből kettő a magas és kettő mély hangokért felelős – tiszta részletekkel és elképesztő hangterjedelemmel vár. A Xiaomi 12 és a Xiaomi 12X egyaránt kiegyensúlyozott sztereó hangzással operál, amely ideális a játékban vagy videókban való elmerüléshez.

Az alapvető felhasználói élmény további optimalizálása érdekében a Xiaomi 12 sorozat az idén világszerte megjelent MIUI 13-al érkezik. A frissítés gyorsabb tárhelyet, nagyobb hatékonyságú háttérfolyamatokat, intelligensebb feldolgozást és hosszabb akkumulátor-üzemidőt eredményez. A frissítés újításai közé tartoznak a Xiaomi saját fejlesztésű Liquid Storage, Atomized Memory, Focused Algorithms és Smart Balance funkciói is.

Xiaomi 12 Pro

Újgenerációs töltés

Annak érdekében, hogy a Xiaomi 12-es sorozat egész nap profi filmes és szórakoztatási élményt biztosítson, a készülékek töltési sebességben és biztonsági szintben is többet nyújtanak.

A Xiaomi 12 Pro hihetetlenül gyors, 120 W-os Xiaomi HyperCharge funkcióval rendelkezik. A 4600mAh kapacitású akkumulátor Boost módban mindössze 18 perc alatt feltöltődik, így a Xiaomi 12 Pro újgenerációs töltési képessége lépést tud tartani a felhasználói igényekkel2.

A Xiaomi 12 és a Xiaomi 12X kompakt kialakítású, 4500mAh kapacitású akkumulátora szépen illeszkedik a telefon házába. Mindkét készülék támogatja a 67W-os vezetékes turbó töltést a minél gyorsabb feltöltés érdekében. A Xiaomi 12 Pro és a Xiaomi 12 támogatja az 50W-os vezeték nélküli töltést és a 10W-os fordított töltést is.

A Xiaomi 12 Pro és a Xiaomi 12 egyaránt használja a Xiaomi AdaptiveCharge-ot, egy intelligens töltési algoritmust, amely tanul és alkalmazkodik a töltési szokásokhoz, meghosszabbítva ezzel az akkumulátor élettartamát.

Zászlóshajó tulajdonságok ikonikus dizájnba csomagolva

A Xiaomi 12 széria stílusos és felhasználó-központú kialakításának köszönhetően ezek a hordozható, zsebméretű „stúdiók” kényelmesen elférnek az ember tenyerében. A vékonyabb, nagy kapacitású akkumulátorok és a belső alkatrészek közötti csökkentett rések értékes helyet takarítanak meg a készülékben. A Xiaomi 12 Pro 6,73 hüvelykes kijelzője egy elegáns középső keretbe van foglalva, kifinomult 3D ívekkel. Eközben a Xiaomi 12 és a Xiaomi 12X 6,28 hüvelykes, mindössze 69,9 mm széles kijelzőjén gyönyörű ívek tanúskodnak a tökéletes illeszkedésről3. Mindhárom készülék szürke, lila és kék színben kapható.

Ingyenes YouTube Premium

A Xiaomi 12-es sorozat vásárlói akár három hónapig ingyenesen kapják meg a YouTube Premium szolgáltatást, amivel a felhasználók a legjobb tartalmakhoz férhetnek hozzá reklámmentesen és offline, ahol ez elérhető4. Ez a kedvezmény magában foglal egy YouTube Music Premium előfizetést is, ahol a felhasználók korlátlan, reklámmentes hozzáférést kapnak több, mint 80 millió hivatalosan kiadott dalhoz, valamint élő előadásokhoz, feldolgozásokhoz és remixekhez.

A feltételek és kondíciók a következő linken érhetők el: YouTube Premium – Terms and Conditions

Elérhető modellek

A Xiaomi 12 Pro két változatban – 8GB+256GB, 12GB+256GB – 999 amerikai dollártól (ajánlott fogyasztói ár) lesz elérhető.

A Xiaomi 12 három változatban – 8GB+128GB, 8GB+256GB, 12GB+256GB – 749 amerikai dollártól (ajánlott fogyasztói ár) lesz elérhető.

A Xiaomi 12X két változatban – 8GB+128GB, 8GB+256GB – 649 amerikai dollártól (ajánlott fogyasztói ár) lesz elérhető.

A Xiaomi 12 termékcsalád várhatóan áprilistól lesz elérhető a hazai kiskereskedelmi csatornákban.

Hivatalos sajtóanyag

Ez cikk egy sajtóanyag, amit nem a Designemy szerkesztősége írt, hanem az adott márka ügynöksége juttatott el hozzánk. Az ilyen anyagokat változtatás nélkül közöljük. 

Ha Te is szeretnéd megjelentetni sajtóanyagodat, ami természetesen kapcsolódik a kreatív szakmához, akkor azt küld el számunkra. Köszönjük!

Sajtó

További sajtóanyag