Kép beillesztése Affinity Publisherben

Friss és ropogós az Affinity Publisher, ami az Adobe InDesign babérjaira akar törni. A legújabb útmutató videóban a képek beillesztésének módjai kerülnek bemutatásra, melynek három féle megközelítése is van.

Pár napja mutatta be az Affinity a legújabb kiadványszerkesztő szoftverüket, melynek nem titkolt célja, hogy az Adobe InDesign bebérjaira törjön. Az Affinitynek már van ugye egy Photo és egy Designer nevű szoftvere, és most a DTP-sek nagy örömére a Publisher is elkészült.

Ha fotót, vagy képet szeretnél beilleszteni, akkor annak 3 féle megközelítése van. Az első, és talán a legegyszerűbb, ha simán behúzod a képet a dokumentumba. Ez esetben a kép teljes méretével kerül beillesztésre. A második módja, hogy a bal oldali eszköztáron található Picture Frame Rectangle vagy Ellipse Tool segítségével egy keretet hozol létre, majd pedig a File > Place paranccsal beilleszted a képet. Ekkor a kereten belülre kerül a kép, így forgathatóvá, nagyíthatóvá és mozgathatóvá válik.

A harmadik megoldás szintén a bal oldali toolbaron van, a Place Image Tool, mely lényegében megegyezik a fájl menüs Place paranccsal. Ekkor csak egy ikon jelenik meg, de a Control megnyomásával egy előnézeti képet kapunk. Beilleszthető simán, vagy be is rajzolhatod oda, ahová szeretnéd rakni.

Ugye, hogy nem volt bonyolult? Próbáld ki Te is, kisérletezgess, legyen sikerélményed.

Papp Ádám

Szabadúszó webdesigner, UI designer és kiadványszerkesztő
Hírek

További Affinity Publisher cikkek