Méretezhető felhasználói felület az Adobe InDesign 2022-ben

Éppen most, október 26-28 között tartja az Adobe a szokásos éves, Adobe MAX névre keresztelt kreatív konferenciáját, ahol bemutatják a szoftvereik új verzióját, amit telis-tele nyomnak újdonságokkal. Az persze más kérdés, hogy nem mindig olyan funkciókkal, amire tényleg szükség volna.

Az Adobe InDesign megkapta a 2022-es jelölést, ami a 17-es verziószám marketing neve, és az egyik újdonság, hogy a felhasználói felület felbontása méretezhető, és a különbség elég durva tud lenni.

Felhasználói felület méretezésének beállítása:

  • (Win) Válaszd ki a Szerkesztés > Beállítások > Felhasználói felület méretezése menüpontot.
  • (macOS) Válaszd ki az InDesign > Beállítások > Felhasználói felület méretezése
    menüpontot.

Méretezhető felhasználói felület az Adobe InDesign 2022-ben

A Felhasználói felület méretezése párbeszédpanelen az alábbi beállításokat találod a felület testreszabásához:

  • Felhasználói felület (UI sizing): Itt a méretet az igényeid alapján, vagy a monitorod megjelenítési specifikációja alapján tudod méretezni. Általában a nagyfelbontású monitoroknak nagyobb méretezési tényezőre van szükségük.
  • Kurzor (Scale Cursor Proportionately): Ha engedélyezve van, a kurzor méretét a felhasználói felület méretezésének megfelelően méretezi.
  • Szerkesztőpontok, fogópont és határolókeret megjelenítési mérete (Anchor Point, Handle and Bounding Box Display Size): Ha engedélyezve van, ezek a felhasználófelület-elemek a felhasználói felület méretezésével arányosak.

A dolog érdekessége, hogy ez csak az InDesignban jelent meg, szóval sem a Photoshopban, sem az Illustratorban (itt már jó pár verzió óta van, és skálázható a mértéke) vagy más Adobe szoftverben sem. Ez mondjuk tipikusan Adobe-s megoldás. 🙂

Hírek

További szakmai hírek