Designer körkép 2020 – Eredmények I.

Nem is olyan régen ismételten elkezdtük feltérképezni a hazai designer közösség szokásait. Ahogy 2019-ben is, kíváncsiak voltunk, hogy vajon mekkora monitoron dolgozik egy grafikus? Melyik oldalról szerzi be a stock fotókat? Honnan inspirálódik? Milyen szoftverrel tervez weboldalt, és még sok más egyébre.

Köszönjük mindenkinek aki kitöltötte a 2020-as felmérést, összesen 407 válasz érkezett! 5 blokkban kérdeztünk, így ennek megfelelően 5 cikkre osztjuk a válaszok, eredmények bemutatását. A 2019-es felmérésre adott visszajelzéseket is beépítettük, így ez már kicsit bővebb volt. A 2020-as kérdőívre is számos visszajelzés érkezett, azokat már beépítettük az idén év végén érkező 2021-es felmérésbe. De jöjjön most az első blokk, ami a “Munkaeszközök” nevet viselte. A chartokon megtekinthetők a kérdések és a válaszok aránya, lesznek érdekes adatok.

Az eredményekből leszűrhető, hogy a designerek többsége Windows rendszerű gépen dolgozik, használ vírusítót, és a legtöbben laptopot használnak monitorral. Ez után a laptop használat volt a legtöbb, vélhetőleg a koronavírus miatt HO okán. Telefonok terén az Android tartolt, soknak nincs okoskarkötője, és okoksórája se (átlag 80%), ahogy VR szemüvege se. A tabletek aránya a kitöltöttek között szinte fele-fele, viszont akinek van, azoknak a többsége iOS rendszerű, és míg tavaly leginkább közösségi médiára, filmnézésre és rajzolásra használta, a mostani felmérés szerint a többség rajzolásra használja. A telefonokra, tabletekre visszatérve pedig, ha rendelkezik is AR (Augmented Reality – Kiterjesztett valóság) lehetőséggel, azt a többsége nem használja ki.

Chart by Visualizer
Chart by Visualizer
Chart by Visualizer
Chart by Visualizer
Chart by Visualizer
Chart by Visualizer
Chart by Visualizer
Chart by Visualizer
Chart by Visualizer
Chart by Visualizer
Chart by Visualizer

Hamarosan jelentkezünk a második blokk eredményeivel is, ami a “Szoftverek” blokk volt.

Hírek

További szakmai hírek