Designer körkép 2020 – Eredmények I.

Nem is olyan régen ismételten elkezdtük feltérképezni a hazai designer közösség szokásait. Ahogy 2019-ben is, kíváncsiak voltunk, hogy vajon mekkora monitoron dolgozik egy grafikus? Melyik oldalról szerzi be a stock fotókat? Honnan inspirálódik? Milyen szoftverrel tervez weboldalt, és még sok más egyébre.

Köszönjük mindenkinek aki kitöltötte a 2020-as felmérést, összesen 407 válasz érkezett! 5 blokkban kérdeztünk, így ennek megfelelően 5 cikkre osztjuk a válaszok, eredmények bemutatását. A 2019-es felmérésre adott visszajelzéseket is beépítettük, így ez már kicsit bővebb volt. A 2020-as kérdőívre is számos visszajelzés érkezett, azokat már beépítettük az idén év végén érkező 2021-es felmérésbe. De jöjjön most az első blokk, ami a „Munkaeszközök” nevet viselte. A chartokon megtekinthetők a kérdések és a válaszok aránya, lesznek érdekes adatok.

Az eredményekből leszűrhető, hogy a designerek többsége Windows rendszerű gépen dolgozik, használ vírusítót, és a legtöbben laptopot használnak monitorral. Ez után a laptop használat volt a legtöbb, vélhetőleg a koronavírus miatt HO okán. Telefonok terén az Android tartolt, soknak nincs okoskarkötője, és okoksórája se (átlag 80%), ahogy VR szemüvege se. A tabletek aránya a kitöltöttek között szinte fele-fele, viszont akinek van, azoknak a többsége iOS rendszerű, és míg tavaly leginkább közösségi médiára, filmnézésre és rajzolásra használta, a mostani felmérés szerint a többség rajzolásra használja. A telefonokra, tabletekre visszatérve pedig, ha rendelkezik is AR (Augmented Reality – Kiterjesztett valóság) lehetőséggel, azt a többsége nem használja ki.

Hamarosan jelentkezünk a második blokk eredményeivel is, ami a „Szoftverek” blokk volt.

Hírek

További szakmai hírek