Designer körkép 2019 – Eredmények II.

Folyamatosan mutatjuk be a Designer Körkép 2019 eredményeit, melynek most a második blokkjához értünk. Az első rész a munkaeszközökről szólt, melynek eredményeit a Designer körkép 2019 – Eredmények I. cikkünkben részleteztük. Jöjjön hát most az, hogy milyen szoftvereket használnak, használtak a munkájuk során a designerek 2019-ben.

Az eredményekből látni fogod, hogy toronymagasan vezetnek az Adobe szoftverek. A rasztergrafikus szoftvereknél a Photoshop, a vektorosaknál pedig az Illustrator a nyerő. De a kiadványszerkesztő szoftvereknél az InDesign a legtöbbet használt. Az InDesign 79,7%, de a másik kettő is 80% felett van. A kérdőívett kitöltők többsége nem tervez UI designt, viszont akik igen, azoknál az Adobe XD a nyerő, utána a Photoshop, és csak a harmadik a Sketch. Videót sem vág a többség, viszont akik igen, azoknál az Adobe Premiere Pro a legtöbbet használt vágószoftver.

Mobil appokat majdnem 60% nem használ munkára, a maradék 40% pedig legtöbbet (34,8%) social mediára. A projekt menedzser megoldások sem nyerőek a többségnél, de a használóknál a Trello nyert. Az FTP kilenseknél a jó öreg Total Commander nyert 40,2%-al. A végére maradtak a levelező szoftverek / szolgáltatások. A prímet természetesen a Gmail vitte (66,7%), utána jön a Microsoft Outlook, majd pedig az Apple Mail.


Hamarosan jelentkezünk a harmadik blokk eredményeivel is, ami a „Szolgáltatások” blokk volt.

Hírek

További szakmai hírek