Designer körkép 2019 – Eredmények I.

Nem is olyan régen elkezdtük feltérképezni a hazai designer közösség szokásait. Készítettünk egy 5 blokkból álló kérdéssorozatot, blokkonként átlag 8 kérdéssel. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon mekkora monitoron dolgozik egy grafikus? Melyik oldalról szerzi be a stock fotókat? Honnan inspirálódik? Milyen szoftverrel tervez weboldalt, és még sok más egyébre.

Köszönjük mindenkinek aki kitöltötte a felmérést, összesen 433 válasz érkezett! Ez volt az első ilyenjellegű felmérés, ezért ezt mi sikernek értékeljük. Természetesen a terv az, hogy minden évben felmérjük a designerek szokásait, így látni fogja mindenki, hogy miként alakul ez a szakma évről évre.

De most térjünk vissza az első felmérés eredményeire. 5 blokkban kérdeztünk, így ennek megfelelően 5 cikkre osztjuk a válaszok, eredmények bemutatását. Jöjjön most az első, ami a „Munkaeszközök” nevet viselte. A chartokon megtekinthetők a kérdések és a válaszok aránya, lesznek érdekes adatok.

Az eredményekből leszűrhető, hogy a designerek többsége Windows rendszerű gépen dolgozik, használ vírusítót, és a legtöbben laptopot használnak monitorral. Ez után az asztali gép 2 monitorral való használat volt a legtöbb. Telefonok terén az Android tartolt, nagyon soknak (több mint 85%) nincs okoskarkötője, és okoksórája se, ahogy VR szemüvege se. A tabletek aránya a kitöltöttek között fele-fele, viszont akinek van, azoknak a többsége iOS rendszerű, és leginkább közösségi médiára, filmnézésre és rajzolásra használja. A telefonokra, tabletekre visszatérve pedig, ha rendelkezik is AR (Augmented Reality – Kiterjesztett valóság) lehetőséggel, azt a többsége nem használja ki.

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Chart by Visualizer

Hamarosan jelentkezünk a második blokk eredményeivel is, ami a „Szoftverek” blokk volt.

Hírek

További szakmai hírek