Designer körkép 2019 – Eredmények I.

Nem is olyan régen elkezdtük feltérképezni a hazai designer közösség szokásait. Készítettünk egy 5 blokkból álló kérdéssorozatot, blokkonként átlag 8 kérdéssel. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon mekkora monitoron dolgozik egy grafikus? Melyik oldalról szerzi be a stock fotókat? Honnan inspirálódik? Milyen szoftverrel tervez weboldalt, és még sok más egyébre.

Köszönjük mindenkinek aki kitöltötte a felmérést, összesen 433 válasz érkezett! Ez volt az első ilyenjellegű felmérés, ezért ezt mi sikernek értékeljük. Természetesen a terv az, hogy minden évben felmérjük a designerek szokásait, így látni fogja mindenki, hogy miként alakul ez a szakma évről évre.

De most térjünk vissza az első felmérés eredményeire. 5 blokkban kérdeztünk, így ennek megfelelően 5 cikkre osztjuk a válaszok, eredmények bemutatását. Jöjjön most az első, ami a „Munkaeszközök” nevet viselte. A chartokon megtekinthetők a kérdések és a válaszok aránya, lesznek érdekes adatok.

Az eredményekből leszűrhető, hogy a designerek többsége Windows rendszerű gépen dolgozik, használ vírusítót, és a legtöbben laptopot használnak monitorral. Ez után az asztali gép 2 monitorral való használat volt a legtöbb. Telefonok terén az Android tartolt, nagyon soknak (több mint 85%) nincs okoskarkötője, és okoksórája se, ahogy VR szemüvege se. A tabletek aránya a kitöltöttek között fele-fele, viszont akinek van, azoknak a többsége iOS rendszerű, és leginkább közösségi médiára, filmnézésre és rajzolásra használja. A telefonokra, tabletekre visszatérve pedig, ha rendelkezik is AR (Augmented Reality – Kiterjesztett valóság) lehetőséggel, azt a többsége nem használja ki.Hamarosan jelentkezünk a második blokk eredményeivel is, ami a „Szoftverek” blokk volt.

Hírek

További szakmai hírek